نوشتن که یاد گرفتم هر که از راه رسید، برایش قصهای نوشتم. بزرگتر که شدم به همه گفتم میخواهم نویسنده شوم. نوجوان که بودم گوشهی دفتر شعر و داستانم نوشتم، کتابهای من فرزندان من هستند.
بعد رمان نوشتم. شعر گفتم. داستان کوتاه نوشتم. به این نشر و آن نشر رفتم. کتاب چاپ کردم. به ثبت هزار هزار کلمهای اندیشیدم که در فضای ذهن منفجر میشود، روی کاغذ میریزد و میشود کتاب.
به هزار هزار فکری که نوشته که قصه گفته که ساخته و پرداخته. به هزار دلی که عشق کرده وقتی داستان نوشته، خوانده و شنیده شده. به هزار دستی که دویده روی کاغذ و کلمه نگاشته.
عشق همینطوری میجوشد، از همینجا. همینجایی که بتوانی قصهای بسازی و داستانی بگویی و شعری بسرایی. طرحت رمان شود. ایدهات داستان شود. دانش اندوختهات کتاب علمی بشود و لحظات زندگیات زندگینامه…
به راستی چه چیز ما را در این زمانه دود، غم، اندوه و ستم توی این خاورمیانه آغشته به جادوی سیاه پیش میبرد، جز پایبندی به ادبیات، به جادوی کلمات، داستان و مهر و جز عشق و عشق و عشق.
با آنکه پروانه نشر چهره مهر، در تاریخ اسفند ۹۹ صادر شد. اما کار اصلی ما از آبان ۱۴۰۰ آغاز شد و حالا نزدیک به انتهای سال ۱۴۰۱ توانستیم، دست در دست هم ۱۵ عنوان کتاب زیبا را نشر دهیم.
داستان نشر، با چاپ دوم کتاب ارزشمند و دیده شدهی “رشت، ساغریسازان، کوچه بلورچیان” خانم شهلا شهابیان آغاز شد. او علاوه بر اینکه نویسندهای تواناست، ویراستاری متبحر و مدرس داستاننویسی است.
دو کتاب “چرا هیچکس به ما نگفت” و “روزهای زندگی” از آثار دانشآموختگان داستان، خانه داستان روایت امروز است که توسط این نشر منتشر شد. شهلا شهابیان همچنین ویراستار کتاب “آذر به جان” از شیوا پورنگ است که دبیری آن توسط جواد(علی) عسگری( نویسنده و ویراستار) و طناز فروهر(نویسنده و مترجم) انجام شده بود.
اولین کتاب شعر نشر چهره مهر نیز کتاب “غروب پنجرهها” از سیمین حیدریان است، کتابی با اشعاری عاشقانه، موزون و احساسی و دلنشین.
آقای جواد عسگری که در نشر چهره مهر به عنوان دبیر داستان و ویراستار فعال است، ویراستاری کتابهای “زمان به وقت مهتاب”، “ترمه رنگی مادربزرگ، “منیر و ماه و مراد”، “رقص بالرینهای نور در فانوسهای آبی” و ” سیبها را دوباره بچین” را عهدهدار بوده است.
دو کتاب دیگر “زمان به وقت مهتاب” و “دفتر عاشق” از شیوا پورنگ هم منتشر شد که “دفتر عاشق” با تصویرپردازی خلاقانه مبینا جلالی در رده سنی کودک به چاپ رسید.
نسرین مولا نویسنده محبوب و دوستداشتنی دو کتاب “ترمه رنگی مادربزرگ، “منیر و ماه و مراد” را برای چاپ به ما سپرد که هر دو کتابش از پرفروشترین کتابهای چهره مهر بوده است.
“چاهکن حرفهای” از عباس عطابخش، “آموزش نقاشی گام به گام با شیما” از فاطمه خسروانی، “طعم انار ترش روی چهرهام ریخته است” از رضا دمانکش شاعر نامی، از دیگر آثار ارزشمندی است که چهره مهر مفتخر به انتشار آنهاست.
اما دو کتاب زیبای زیر “رقص بالرینهای نور در فانوسهای آبی” اولین اثر مستقل حوری نژاداصغر (فروغ) و “سیبها را دوباره بچین” از پرویز حسینی که گردآوری و برگردان اشعار شاعران زن ایرانی از تمام ایران است، نیز در راه چاپ است.
حالا ما مثل یک تیم ارزشمند هستیم. تیمی که حلقه پرقدرت اتصال آن شیرین صفری است، مدیر و ادمین خلاق و مهربان سایت نشر چهره مهر که مهندس مجید نگار زحمت طراحی آن را کشیده است.
شیرین صفری همچنین ادمین صفحه اینستاگرام نشر بوده و صفحهآرایی و طراحی جلد کتاب “رقص بالرینهای نور در فانوسهای آبی” را نیز عهدهدار بوده است. علاوه بر آن طرح زیبای مزدک دوستی را روی کتاب “ماه و منیر و مراد” پیادهسازی کرده است.
طراح جلدهایی که با ما همکاری کردند، همگی از چهرههای بسیار جوان و معروف عرصه هنر بودهاند. مانند پریسا جعفری، محدثه صفابخش راستگو، مژده ملکاوغلی و غزال دمیرچی، آترا سعیدی سامانی.
ما ساعتها در کنار هم در نشر کار میکنیم و شهلا شهابیان و جواد عسگری کلاسهای آموزشی خودشان را در دفتر دارند. علاوه بر این نشر در تدارک تشکیل کارگاههای رمان چندنفره و تکنفره است.
در انتها باید بگویم، بیشک اگر یاریهای ارسام و عبدالرضا صفابخش نبود، من هرگز اینجا نبودم تا این کلمات را بنویسم.
تولد نشر چهره مهر مبارکمان باشد . دست مریزاد شیوا جان و خسته نباشی. پانزده کتاب در سال اول عدد بسیار خوبیست.
چقدر دیر من این صفحه را پیدا کردم. گم نشده بود، من گم بودم… دیر رسیدم. بهرحال دوست دارم بگویم، مفتخرم که نام من و فرزندم و آترای عزیزم، در این گزارش آورده شده و خوشحالم. از آشنایی با انسان فرهیخته و مهربانی چون تو که در کنار مسئولیت به این بزرگی، از حجم بیش از حد بزرگ قلبت نکاهیدی، بسیار خوشبختم. آرزو می کنم سالها با همیاری هم بتوانم کتابهای بیشتری چاپ کنم.
معرفی به تیم خوب تو شانس من بود و بس. از فرصت استفاده می کنم باز از هنر شیرین صفری عزیز و کار خوب علی عسگری گرامی نیز تشکر می کنم.
مانا باشید